Evakuacijska vaja

27.9.2019

V petek, 27. 9. 2019, so imeli učenci naše šole tehniški dan – vaja evakuacije z delavnicami. Vaja je bila izpeljana na pobudo in s sodelovanjem MOL-a, Četrtne skupnosti Center.

Prvi dve uri so potekala predavanja in pogovori na to temo, sledila je vaja evakuacije, v kateri smo zelo hitro zapustili šolo in se zbrali na šolskem igrišču. Gasilci in ostali udeleženci so nam prikazali reševanje ponesrečenca iz stavbe – našli  so ga reševalni psi. Sledile so delavnice, kjer so člani različnih društev in ekip pokazali svoje dejavnosti, pripomočke in usposobljenost.

Gasilsko društvo nam je prikazalo gašenje z gasilniki ter svojo opremo. Policisti in mestni redarji so nam ravno tako razkazali svojo opremo in uporabo le-te ter odgovarjali na številna vprašanja. Enota reševalnih psov KD Krim je pripeljala svoje štirinožne prijatelje in nas navdušila z njihovo usposobljenostjo pri reševanju in iskanju ponesrečencev. Območno združenje Rdečega križa Ljubljana je v srednji telovadnici postavilo pravo nastanitveno enoto, ki jo drugače postavijo samo v primeru naravnih in drugih nesreč. Poleg tega so nam demonstrirali osnove prve pomoči. Mladinski center ULCA pa nas je razveselil z risanjem na steno in izdelavo značk.

Besedilo in fotografije: Janez Podgoršek, koordinator evakuacijske vaje