Projekt Združimo korake

15.10.2019

V torek, 15. 10. 2019, smo na Osnovni šoli Ledina sodelovali v projektu Združimo korake. To je vseslovensko gibanje, v katerem DM v sodelovanju s partnerji ozavešča o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu.

Naša šola je prejela donacijo v obliki bio živil, ki bodo razdeljena našim učencem, nekaj pa jih bomo porabili pri izbirnem predmetu sodobna priprava hrane pri pripravi različnih obrokov (zajtrki, kosila, večerje).

Ob tej priložnosti smo izvedli tudi posebno uro pri izbirnem predmetu sodobna priprava hrane, ki jo je vodila Alenka Košir. Najprej smo z učenci del ure posvetili štetju korakov v učilnici na prostem. Nato smo se vrnili v gospodinjsko učilnico in pripravili veganske mafine za čokoholike. Vse sestavine (kokosovo maslo, bananina kašica, trsni sladkor, nesladkan rižev napitek, kakav, pšenična moka, pecilni prašek), ki smo jih uporabili, so bile biološke in rastlinskega izvora. Veganski mafini so odlična izbira za vse, ki imajo alergijo na mleko in jajca. Učenci so bili zelo veseli in so uživali pri peki te slaščice. Na koncu, ko so bili pečeni in ohlajeni, so jih tudi z užitkom pojedli. Da pa je bilo vse še bolj pestro, so se naši učenci odlično odzvali na medije, ki so nas vseskozi obkrožali.

Karin Starc, organizatorica šolske prehrane