Nacionalni projekt Rastem s knjigo 2019

21.10.2019

V šolskem letu 2019/20 se je OŠ Ledina že štirinajstič vključila v nacionalni projekt »Rastem s knjigo«, ki je namenjen učencem sedmih razredov osnovne šole in dijakom prvih letnikov srednjih šol.

Projekt, ki poteka v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo (JAK) in splošno knjižnico - Knjižnico Otona Župančiča (Mestna knjižnica Ljubljana), smo izpeljali 7. oktobra in 21. oktobra 2019.

V okviru medpredmetne povezave, to je knjižničnih informacijskih znanj (KIZ), smo učencem v razredu najprej predstavili projekt in si ogledali kratek film o glavnem junaku knjige, ki so jo letos prejeli sedmošolci, to je najstniku Elvisu in pisateljici Janji Vidmar. Nato smo obiskali Knjižnico Otona Župančiča, kjer smo si najprej ogledali stalno razstavo pesnika Otona Župančiča, ki je postavljena v prostorih same knjižnice, in si ogledali knjigomat za izposojo knjig, ki je letošnja nova pridobitev knjižnice. V drugem delu našega obiska knjižnice pa so bile učencem predstavljene tudi različne knjižne uspešnice za njihovo starostno stopnjo ter razdeljene knjige, ki jo je v dar prejel vsak sedmošolec. Letos je bila za ta projekt izbrana knjiga pisateljice Janje Vidmar z naslovom Elvis Škorc, nerodni štor. Na poti proti šoli pa smo si ogledali tudi hišo, kjer je med leti 1916 in 1945 živel in delal pesnik Oton Župančič.

Več na:

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/videovsebine/

Katarina Podobnik, šolska knjižničarka