Prednovoletna prireditev ali praznovanje novega leta po svetu

4.12.2019

V sredo, 4. 12. 2019, se je v veliki telovadnici OŠ Ledina odvila prednovoletna prireditev Ledinec Ledincu z naslovom Otroci enega sveta.

Obiskovalci so v prijetni družbi mladega para (Liza Marinko, Bernard Dobravec) spoznavali različne običaje in navade po svetu, ki zaznamujejo prednovoletni čas. Obiskali so ju koledniki, nazdravila sta s prijatelji iz Avstrije in repala na zasneženih ulicah. Prek radijskih in televizijskih valov pa ju je v daljne kraje popeljal zabavni voditelj (Gal Šoukal Avsec). Iz toplega zavetja domače zofe sta tako potovala v Rusijo, na Finsko, v Španijo in vse do tople Tanzanije in Čila.

Tokratno prireditev so s svojimi izjemnimi nastopi zaznamovali učenci razredne stopnje v sodelovanju z nekaj starejšimi Ledinci, ki so prav tako vtisnili svoj pečat. Tudi pevske stopničke niso samevale. Ponovno smo imeli priložnost prisluhniti našim pevcem pod taktirko učiteljice Dalile Beus.

Po prireditvi se je druženje nadaljevalo v srednji telovadnici, kjer je dišalo po čaju in kolačkih.

Iskreno se zahvaljujemo za številčen obisk in vaše prispevke. Namenili jih bomo za pomoč pri plačilu šole v naravi in prehrane otrokom iz socialno šibkejših družin. Utrip letošnje prireditve lahko začutite na priloženih fotografijah.

Zapisala: Tanja Šercer

Fotografije: László Herman in Natalija Halić Porzio