Tretješolci v šoli v naravi v objemu kočevskih gozdov

23.6.2021

Tretješolci so z učiteljicami Tatjano Klančar, Barbaro Kosirnik, Nino Mrzel in Nadjo Ulcej preživeli čudovite zadnje šolske dni v letu 2020/21 v Kočevju, v CŠOD Jurček.

V objemu poletnih sončnih žarkov in zelene pokrajine so doživeli veliko novih izkušenj, pustolovščin, veselja, iger in usvojili mnogo novih znanj.
Vsi zaposleni v CŠOD Jurček so pripravili zares topel sprejem. Tamkajšnji učitelji so se izjemno potrudili in jim na zanimiv način približali znanje in delili svoje izkušnje. Učenci in učiteljice so uživali tudi v odlični kulinarični izkušnji ter lepo urejenem domu in okolici.

V Kočevju res ni dolgčas. Koliko zanimivih dogodivščin se je zvrstilo! Učenci so se z nahrbtniki podali proti Rudniškemu jezeru, kjer so iskali rakce, raziskovali obrežje jezera ter se z namakanjem nog v jezeru prijetno ohladili. Ogledali so si mesto Kočevje in okolico. Kot pravi jamarji so se s svetilkami podali v kraško jamo. V gozdni učilnici so iskali odtise živali, opazovali naravo, ji prisluhnili ter se osvežili v bistrem potoku. Skozi Kočevje se vije reka Rinža, po kateri so med vejami in rumenimi blatniki spretno veslali in občudovali lepo obrečno pokrajino. Podrobneje so spoznali vreme in vremenske pojave ter izdelali vsak svojo vetrnico. Kako so se barvito vrtele ob vetru, ki je osvežil vroč poletni dan! Vročino so premagovali tudi s hlajenjem in sladkanjem s sladoledom. Zadnji večer so po športnih igrah na igrišču ob tabornem ognju popekli kruh in jabolka. O, kako je prijalo!

Obogateni z novimi znanji in nepozabnimi doživetji so se vrnili v Ljubljano. Naslednji dan že nestrpno pričakujejo podelitev spričeval, potem pa hura, počitnice!

Besedilo: Nadja Ulcej