Svetovni dan poezije na OŠ Ledina

21.3.2022
Svetovni dan poezije, ki ga obeležujemo 21. marca, smo na ravni šole obeležili v okviru UNESCO in Kulturne šole. Učenci od 1. do 9. razreda so že celo šolsko leto pridno pisali pesmi z najrazličnejšimi temami, ki so jih nato z veseljem odstopili za razstavo, ki krasi hodnike 1. in 2. nadstropja šole. Ker si ta dan delimo z ostalimi državami in jeziki sveta, so na razstavi mesto našle tudi pesmi v nemškem, francoskem, angleškem in ruskem jeziku. Učenci so spesnili tudi zelo zanimive pesmi najrazličnejših oblik, ki jih poimenujemo likovne pesmi. Razstava z izgledom in vsebino privablja obiskovalce k ogledu in zanimivem branju. Nekatere pesmi bodo objavljene v časopisu Ledina piše.

Učenci 7. a-razreda so spoznavali in prebirali pesmi Toneta Pavčka in ustvarjali in poustvarjali pesmi in druga besedila na temo ljubezni, življenja in sreče. Vsak je izdelal svojo literarno mapo, nekaj najizvirnejših pesmi pa smo razstavili.

Učence 7. b-razreda so navdihovale tudi slovenske ljudske pripovedke, osmošolce pa je na pot pesniškega ustvarjanja povabil naš največji romantični pesnik. V novi podobi se predstavi njegov slavni Povodni mož.

Besedilo: Lidija Stanič, Nina Bokalič in Nadja Ulcej
Fotografije: Lidija Stanič in Nadja Ulcej