Četrtošolci v šoli v naravi na Ptuju

20.5.2022
V sredo zjutraj, 18. maja 2022, smo se učenci in učenke 4. razredov odpravili na težko pričakovano šolo v naravi. Vožnja proti Ptuju je bila dolga, a zabavna. Ko smo prispeli v CŠOD Štrk, smo se razvrstili po sobah z zanimivi imeni: Lastovičje gnezdo, Mravljišče, Čebelnjak, Srnin gaj, Lisičji brlog, Zajčja luknja, Sovje duplo in Fazanje gnezdo. Po slastnem kosilu nas je čakal kolesarski poligon, kjer smo vadili vožnjo s kolesom. Sledila je večerja in večerni sprehod do sladoleda. Prva noč je bila mirna in prijetna.
Zbudili smo se v sončno četrtkovo jutro. Jutranja telovadba nam je pognala kri po žilah, zajtrk pa je napolnil lačne trebuščke. Nato smo si pripravili nahrbtnike in se odpravili na pot do Ptujskega jezera. Tam so nas čakali prav posebni kanuji – Dragon Boat. Vožnja po jezeru je bila zabavna in malo mokra. Ob povratku v dom nas je že čakalo kosilo. Popoldan je bil na vrsti orientacijski tek, zatem pa so sledile še zadnje priprave na zabavni del večera – Pokaži, kaj znaš. Fantje so predstavili cirkuške trike, senčno predstavo, nogometne vragolije ter publiko zabavali z vici in avtomobilskim kvizom. Dekleta so se preizkusila v plesni in pevski točki, čisto pravi rock predstavi in zabavni vremenski napovedi. Prijetno utrujeni smo se po končanem zabavnem večeru in plesu odpravili spat.
V petek smo bili pokonci že zelo zgodaj. Nestrpni in polni pričakovanj smo se odpravili na zajtrk, spakirali svoje stvari, pospravili sobe in šli na ogled Ptujskega gradu. Pojedli smo kosilo in se hitro odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal proti domu.

Nina Kosovinc in  Manca Kavčič Zupan, razredničarki 4. razredov