13. Unescov tabor ustvarjalcev Dobrih vesti na Senovem

27.5.2022
V petek, 27. 5. 2022, smo se po triletnem premoru udeležili 13. Unescovega tabora ustvarjalcev Dobrih vesti na Senovem. Tabora sta se udeležili Kim Mojca Habas in Tisa Drinovec, učenki 7. b-razreda. Spremljali sta ju učiteljici Barbara Kosirnik in Tatjana Klančar. Naša gostiteljica je bila OŠ XIV. divizije Senovo.
Srečanja smo se zelo veselili. Ob prihodu so nas gostitelji toplo sprejeli. Na spoznavni prireditvi, ki je potekala v kulturnem domu, smo ponovno lahko prisluhnili Unescovi himni, ki je dogodek naredila še bolj svečan. Prisluhnili smo besedam ravnatelja OŠ XIV. divizije Senovo g. Vinku Hostarju in koordinatorici projekta ge. Ireni Škoberne, ki sta nam v sodelovanju z ostalimi učitelji OŠ XIV. divizije Senovo pričarala nepozaben dan.
G. Anton Petrovič nas je popeljal po Senovem, majhnem, a z dediščino zelo bogatem, rudarskem kraju.
V zunanji učilnici nam je g. Darko Kosem prikazal destilacijo sivke in nam o njej podal veliko novih informacij. Za darilo smo prejeli sivkino milo. Zelo všeč sta nam bila tudi šolski vrt in sadovnjak, v katerem smo se hladili.
Šolske kuharice so za nas pripravile odlično kosilo. Po kosilu smo imeli kviz, kjer smo izkazovali in pridobivali nova znanja, udeležili smo se tudi dveh likovnih delavnic. Izdelka, ki smo ju ustvarili, smo za spomin na udeležbo odnesli domov.
Čas je prehitro mineval. Pred nami je bila le še zaključna prireditev, na kateri nam je g. Vinko Hostar podelil priznanja za udeležbo na taboru. Skupaj z go. Škoberne sta nas povabila, da se ponovno srečamo naslednje leto, ko bo tabor dvodneven. Se že veselimo.
Obogateni z novimi doživetji, spoznanji in znanji smo se srečno vrnili domov.

Zapisali Barbara Kosirnik in Tatjana Klančar