Šola v naravi v Črmošnjicah

20.5.2022
V sredo, 18. 5. 2022, so se učenci 2. a in 2. b z razredničarkama Moniko Krošelj in Natalijo Rožnik ter učiteljema v PB Adamom Antonom Kastrevcem in Tajo Užnik za tri dni odpravili v Črmošnjice, v prelepo Belo krajino. Kako so se tam imeli in kaj vse so počeli, pa lahko iz prve roke podoživite ob prebiranju spodnjih dveh zapisov.

Zapisala: Taja Užnik, učiteljica

S sošolci in vrstniki iz 2. b smo šli v šolo v naravi v Črmošnjice. Šli smo za dve noči. Kurili smo ogenj. Na ognju smo pekli jabolka. Na cvetočem travniku smo lovili travniške živali in nabirali travniške rože različnih barv, delali stavbe iz lesenih barvnih kock, izdelali vetrnico, se igrali, spuščali splave, postavili mlinček ... Med šolo v naravi smo praznovali Dorin rojstni dan. Šli smo na pohod ob Divjem potoku. Morali smo najti vsaj tri skrite bisere. Streljali smo z lokom in zbral sem 33 točk. Hrana je bila odlična.
Alistair Dorian Malešič Teckkam, 2. a

V šoli v naravi v Črmošnjicah mi je bilo zelo všeč. Dobili smo sobe v domu Lipa. Deklice smo imele eno sobo, ker nas je v razredu samo sedem, fantje pa tri sobe. Naša soba se je imenovala Rock punce. Že prvi dan smo imeli dejavnosti. Najprej smo si ogledali Črmošnjice, po kosilu pa smo šli na pohod ob Divjem potoku. Tudi mlinčke smo postavili v potok in spuščali splave. Naslednji dan smo izdelovali vetrnice. Imeli smo tudi lokostrelstvo. Ampak ko smo streljali v tarčo in nabirali točke, sem se malo zapletla. Točke sem pozabila seštevati. Pomagal nam je učitelj Martin. Zvečer smo imeli taborni ogenj. Prvič v življenju sem pekla «jabolčnega zajca« (v resnici smo pekli jabolka). Jaz sem pekla jabolko za učiteljico Natalijo. Zvečer smo v sobi brale in se pogovarjale. Naslednji dan pa je bil že dan odhoda. Tokrat je bila dejavnost plezanje in proste športne igre. Zelo dobro sem plezala. Potem je prispel avtobus. Kovčke smo predali učiteljem in avtobus je speljal. Med vožnjo sem malo zadremala. Na Taboru pa so nas že čakali starši.
Katarina Škofljanec, 2. b