Obisk ilustratorke Suzane Bricelj v 2. b

8.6.2022
V sredo, 8. 6. 2022, nas je obiskala akademska slikarka in oblikovalka, ena najpomembnejših slovenskih ilustratork, gospa Suzana Bricelj.
Najprej nam je splošno razložila poklic ilustratorja. Povedala nam je, kdo ilustrator je, kaj počne, kje vse lahko deluje. Pokazala nam je različne tiskovine, akvarele, čopiče, materiale z njenimi ilustracijami. V nadaljevanju smo se navduševali nad primeri slikanic, ki jih je ilustrirala. Zelo zanimivo nam je razložila celoten proces nastanka knjige (sinopsi, ki ga dobimo, skice, risbe/študije, maketa, originali, knjižni izdelek). Potem so učenci ustvarjali ob poslikavi svoje kazalke v tehniki akvarel. Nastale so zanimive kazalke. Ob zaključku je ga. Suzi naredila tudi uvod v likovno ustvarjanje – ilustriranje naslovnice za Knjigo zgodb. Učenci so bili ob koncu pouka ponosni na svoje ilustracije. Bili so pravi ilustratorji.

Gospe Suzi se iz srca zahvaljujemo za srčno in zanimivo druženje. Bili smo očarani nad njenim pripovedovanjem in vsem, kar nam je predstavila.

Zapisala: Natalija Rožnik, razredničarka 2. b