Ledinci obeležili mednarodni dan strpnosti

16.11.2021
Mednarodni dan strpnosti, ki ga vsako leto obeležujemo 16. novembra 2022, ima letos zaradi nemirnih razmer tudi na evropskih tleh pomembno sporočilo, da naj človeštvo premaguje nesoglasja in različnosti strpno, z besedami, ne z orožjem.
Mednarodni dan strpnosti smo obeležili v vseh oddelkih naše šole, vsebino poglobljeno obravnavali pri učnih urah slovenščine, domovinske in državljanske kulture in etike, družbe, likovne umetnosti, glasbene umetnosti, v času podaljšanega bivanja …
V 1. triadi in v 7. razredih smo poleg obeležitve v obliki predstavitve, ki jo je pripravila učiteljica Nina Hvala Klančič, aktivno sodelovali v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo pod okriljem Izobraževalnega društva Eksena, prebirali predlagano gradivo, se pogovarjali, ustvarjali za likovni natečaj.
Z učenci smo se pogovorili, kaj za njih sploh je strpnost oz. nestrpnost, kako pojma razumejo, kako ju občutijo, zakaj so ljudje nestrpni, kaj lahko vsak sam naredi za več strpnosti med ljudmi, navedli so vse oblike nestrpnosti, ki jih sami prepoznavajo v svoji okolici.
V šolskih prostorih in na Unescovem panoju smo pripravili zanimivo razstavo likovnih del, ki je vsakodnevno privabila k ogledu in ponovnemu ogledu prav vsakega učenca.

Nadja Ulcej, koordinatorica in mentorica projekta na šoli in šolska koordinatorica Unesco šole