Projekt Varno s soncem za brezskrbno poletje

21.6.2022
Letos so se tudi na naši šoli vključili v projekt Varno s soncem, ki ga vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje. V treh oddelkih prve triade, 2. b, 3. a in 3.b so učenci pod mentorstvom učiteljic Tatjane Užnik, Nadje Ulcej in Katje Gospeti namenili kar nekaj majskih in junijskih učnih ur osveščanju o pravilni zaščiti pred škodljivim delovanjem sončnih žarkov, zanimive in poučne vsebine so pripravili strokovnjaki NIJZ-ja. 
Svoje znanje so obogatili tudi z ustvarjanjem. Izdelali so varovalno legionarsko kapo, se narisali, kako se pravilno zaščititi pred močnimi sončnimi žarki. Izdelali so mobile z vremenskimi stanji, ki so jih opominjali na obravnavano tematiko in na to, da se morajo zaščititi ne glede na vreme.
Učne ure so si popestrili tudi z aplikacijo Sunface, v kateri so si pogledali, kakšno stanje kože na obrazu jih čaka v prihodnosti v primeru redne zaščite pred sončnimi žarki in v nasprotnem primeru brez zaščite.
Za zaključek projekta Varno s soncem so znanje preverili s kvizom. Vprašanja so bila tudi zahtevnejša, s katerimi so mentorice preverile podrobnejše znanje, ki so ga učenci odlično pokazali in se ob tem tudi zabavali.
Najpomembnejši doprinos znanja pa je dragocena pridobljena ozaveščenost, en drugega so spodbujali in opominjali na ustrezno zaščito pred UV žarki.

Mentorice projekta: Tatjana Užnik, Katja Gospeti ter Nadja Ulcej (koordinatorica projekta na šoli)