Ledinci osvojili kar tri nagrade na likovnem natečaju projekta Mednarodni dan strpnosti

7.6.2022
V torek, 7. 6. 2022, je v Hiši Evropske Unije v Ljubljani potekal svečan dogodek: odprtje razstave in podelitev plaket nagrajencem dvoletnega natečaja Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo pod geslom Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo.

Naša šola je bila izjemno uspešna, osvojila je kar tri nagrade, dve drugi mesti ter eno tretje. In kdo so naši nagrajenci?

Tisa Obrenović, učenka 3. a v 2020/21, je na likovnem natečaju pod mentorstvom Nadje Ulcej osvojila 2. mesto (v kategoriji osnovne šole – od 1. do 4. razreda).
Tijana Kondić, učenka 4. a v 2020/21, je na likovnem natečaju pod mentorstvom Dragice Mencinger osvojila 3. mesto (v kategoriji osnovne šole – od 4. do 6. razreda).
Vanja Podrzavnik in Tisa Drinovec, učenki 7. b v 2020/21, sta na natečaju pod mentorstvom Zdenke Ožinger Hrovat osvojili 2. mesto (v kategoriji osnovne šole – od 7. do 9. razreda), žal se žal se dogodka zaradi šolske ekskurzije niso mogle udeležiti.

Svečanega dogodka so se poleg Nadje Ulcej, koordinatorice projekta, udeležili tudi nagrajenki Tisa in Tijana ter njeni starši. Izobraževalni center Eksena, ki izvaja ta človekoljubni projekt za vrtce, osnovne in srednje šole, je pripravil prav poseben program, čaroben rahločuten in svečan. Po programu in govorih natečajne komisije je sledila otvoritev razstave s simboličnim prerezom rdečega traku. Na ogled so poleg nagrajenih del postavili tudi druga poslana likovna in literarna dela, med njimi vsa poslana ledinska.

Vodstvo Eksene je prepoznalo poglobljeno delo in zavzetost naše šole, na svečani podelitvi nagrad in otvoritvi razstave osebno čestitalo koordinatorici projekta ter nagrajenkama za izjemne uspehe, zahvalo in čestitke so poslali tudi po e-pošti.

Ledinci so si z velikim veseljem in zanimanjem ogledali razstavo ter se pred svojo umetnino ponosno fotografirali, s plaketami in člani Izobraževalnega društva Eksena.

Vsem nagrajenkam in mentoricam za izvrsten uspeh iskreno čestitamo!

Nadja Ulcej, koordinatorica in mentorica projekta na šoli

Fotografije: 
Marko Jelen, Izobraževalni center Eksena (št. 1, 2, 6, 7, 10, 12)
in Nadja Ulcej