Obisk španske šole v okviru projekta Ekošola kot način življenja

9.11.2022
V sredo, 9. 11. 2022, smo na naši šoli gostili 9 učencev in 3 učitelje iz Španije. Obisk je potekal pod okriljem Ekošole.

Sodelovalo je 9 učencev naše šole in 3 učitelji. Po uvodnem pozdravu ravnateljice smo naše goste pospremili v šolo. Osrednja nit druženja je bilo čebelarstvo in bližajoči se tradicionalni slovenski zajtrk. V ta namen smo našim gostom na kratko predstavili čebelarstvo v Sloveniji, skupaj z njimi pokušali slovenski med in iz odpadnega materiala ustvarjali čebelice. Po ustvarjalnem delu smo se sprehodili do glasbene učilnice, kjer so nam učenci zapeli evropsko himno, Julija Gregorič pa nam je na klavir zaigrala čudovito skladbo. Pokazali smo jim tudi računalniško, tehniško in gospodinjsko učilnico, telovadnico in eno od učilnic razrednega pouka ter se skupaj z njimi odpravili na kosilo.

V dar smo prejeli čudovito sliko in tradicionalno špansko sladico, ki so jo naši učenci z veseljem poizkusili.

Druženje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju, otroci so med seboj hitro navezali stike in stkali nova poznanstva. Da pa je bilo sporazumevanje še bolj pristno, je poskrbela naša socialna delavka Medeja Gorup, ki odlično govori španski jezik.

V upanju, da jim bo obisk na naši šoli ostal v lepem spominu, smo tudi mi vsakemu posebej podarili simbolično darilce, izdelano iz odpadnega lesa, in slovenski med.

Biljana Krumpak, koordinatorica projekta Ekošola kot način življenja