Ste že bili v Bangladešu?

8.12.2022
Ledinci smo že bili, saj smo se učenci in učenke 1. b skupaj z učiteljicami Natalijo Halić Porzio, Nadjo Ulcej in Tino Marjanovič odpravili v Bangladeš z mamico učenke Juwayriye. Na začetku ure nam je na kratko predstavila svojo deželo, iz katere prihajajo. Naučili smo se, da je glavno mesto in tudi največje mesto v državi Daka. V Bangladešu živi skoraj 160 milijonov ljudi. Velika in lepa dežela je to.

Po kratki predstavitvi države pa smo bili še malo ustvarjalni. Že nekaj dni prej smo vestno prinašali v šolo različne vrste blaga in elastike, Juwayriyina mami pa je s seboj prinesla ves ostali material. Skupaj smo izdelovali lutke iz blaga, ki si jih otroci v Bangladešu na vasi še danes izdelujejo doma ob pomoči babic. Pri ustvarjanju smo uživali in si izdelali lutko svojih sanj. Bilo je zanimivo in prijetno.

Torej po igračo ni potrebno vedno iti le v trgovino. Lahko si jo izdelam tudi sam, no, s pomočjo ustvarjalnih rok kakšne mamice ali babice. Naše lutke iz blaga bodo krasile poličke domov in nam popestrile igro s prijatelji.

Juwayriyini mamici se iskreno zahvaljujemo za obisk v razredu in za zanimivo delavnico.

Besedilo: Natalija Halić Porzio
Fotografije: Natalija Halić Porzio, Nadja Ulcej