Obisk Božička na televiziji

21.12.2022
Z učenci 2. a in 3. a OŠ Ledina smo dobili povabilo gospe Tanje Rosandić, mamice deklice Elizabete iz 2. a, da obiščemo RTV Slovenija in popestrimo zadnjo letošnjo oddajo Dobro jutro s Špelo Močnik Paradiž in Davidom Urankarjem. Učiteljica Monika Krošelj in učitelj Jure Plavec sva bila takoj za, da si popestrimo ta predpraznični teden. Ponedeljek in torek sta minila v znamenju priprav: kdo bo šel v studio, petje pesmi in ustvarjanje risbic za Božička, da mu jih izročimo, še preden se bo ta na predvečer božiča podal na svojo dolgo pot raznašanja daril.

V sredo zjutraj sta nas pri receptorju v božičnih puloverjih in kapah božičkovih pomočnikov sprejeli novinarki Daša in Tanja ter nas popeljali do glavnega studia. Počakali smo, da je zborček RTV odpel svojo pesem, nato pa smo bili na vrsti mi. Učenci in učitelj Jure s kitaro smo se posedli po domače na preprogo in nestrpno čakali Božičkov zvonček. In je prišel. Razveselil se je nasmejanih obrazov, prikupnih risb, ki mu jih je učenec David pogumno izročil, mi pa smo mu poklonili še dve pesmici. Ob spremljavi kitare smo zapeli pesem Anje Štefan z naslovom Snežinke ter že skoraj ponarodelo otroško pesem Cin cin cin, zvončki pojejo. Božiček ne bi bil pravi Božiček, če nas ne bi sladko in uporabno obdaril in nagradil. Pa tudi na sošolce, ki so ostali v šoli, ni pozabil! 

Presenečenja, ki si jih podarjamo v tem času, so tiste skrivnosti, ki lepšajo december in nas povezujejo. Še posebej, ko nekomu podarimo tisto, kar je najbolj naše: naše delo, ustvarjanje, pesem in čas. Hvala Moniki, Tanji in RTV Slovenija za povabilo in prijetno izkušnjo.