Ledinski parlamentarci na 33. Območnem otroškem parlamentu

22.2.2023
V sredo, 22. 2. 2023, je na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani po dveh letih zatišja potekal 33. Območni otroški parlament območja Ljubljana – Center.

Udeležilo se ga je sedem parlamentarcev z Ledine. Našo šolo so zastopali Makar Kryuchkov (4. a), Sofia Lujić (5. a), Ivona Anđić (6. a), Maks Wechtersbach (6. b), Jurij Ivelja Novak (7. a), Neža Lenarčič (8. b) in Nina Slemenšek (9. a).

Naš delegat Jurij je imel tudi častno nalogo, saj je opravljal funkcijo predsednika delovnega predsedstva. Ob sebi je imel podpredsednico in zapisničarko. Pogumno je v roke prijel mikrofon in usmerjal dogajanje na zasedanju.
Delegati so se razdelili v skupine in z debato zagrizli v podteme glavne teme DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH. Pri tem smo jim pomagali učitelji mentorji. Po enournem razglabljanju so s pomočjo miselnih vzorcev javno predstavili svoje ugotovitve.

Na koncu so sledile še volitve za predstavnika otroške vlade in njegovih dveh namestnikov. Našo šolo je zastopala parlamentarka Nina, ki se bo udeležila tudi 33. Mestnega otroškega parlamenta 17. marca 2023 v Mestni hiši.

Tatjana Užnik, mentorica šolske skupnosti in šolskega otroškega parlamenta