Šola v naravi za osmošolce v Radencih ob Kolpi

5.5.2023
Učenci 8. a in 8. b razreda so se v sredo, 3. 5. 2023, ob 8.30 zbrali na Taboru, da se z avtobusom odpeljejo na tridnevno šolo v naravi v Radence ob Kolpi. Med vožnjo jih je spremljal dež, a ob prihodu v Radence je le posijalo sonce, ki so se ga vsi razveselili.

Najprej so se namestili v sobe, se seznanili s hišnim redom, pojedli kosilo, si malo odpočili, nato pa so odšli na pohod na Radensko steno, od koder se je ponujal čudovit pogled na reko Kolpo.
 
V času večerne animacije pa je bila učencem predstavljena šolska shema sadja, zelenjave in mleka, ob koncu predstavitve pa so degustirali ovčji sir ter bučno olje.

V četrtek, 4. 5. 2023, so imeli učenci naravoslovni dan, tema le-tega je bil gozd. Učenci so samostojno raziskovali starost in višino dreves, temperaturo zraka, strukturo tal idr. Kasneje so kolesarili do hrvaške meje.

Tega dne so učenci imeli tudi orientacijo ter naravoslovni dan o močerilu. Večer so preživeli ob ognju, kjer so si pekli hrenovke, ter imeli zanimive socialne igre.

V petek, 5. 5. 2023, je ena skupina imela lokostrelstvo, druga pa zdravje iz narave. Nato sta se skupini zamenjali. 

Program je bil pester in zanimiv, večina učencev je bila motivirana za delo. V usmerjenem prostem času pa so se družili, igrali košarko, nogomet, badminton, namizni tenis, brali, igrali na inštrument idr.

Pred odhodom v Ljubljano sta učitelja najuspešnejšim učencem podelila priznanja. 

Šole v naravi se je udeležilo 39 učencev, 19 iz 8. a in 20 iz 8. b. Učence smo spremljali Nika Kovačec, Lorin Möscha in Zdenka Ožinger Hrovat.

Preberite si tudi mnenja učencev.

Zapisala: Zdenka Ožinger Hrovat