VALETA 2011 – Slovo ekstremne generacije

10.6.2011
Na Gospodarskem razstavišču se je poslovila ekstremna generacija Ledincev. Devetošolci so skupaj z razredničarkami pripravili ekstremen program, ki sta ga povezovala simpatična voditelja Ana Smrekar iz 9. a in Gašper Kolbezen iz 9.c. Vsi razredi so se predstavili v sliki in besedi. Vsak devetošolec je bil predstavljen tudi v pesmi, ki so mu jo v spomin napisali njegovi sošolci. Za začetek so fantje 9. razredov deklamirali Zdravljico, 7. kitico pa je ob spremljavi gospe Beus izjemno odpel Tilen Udovič iz 9. a. Sledile so vrhunske izvedbe mladih Ledincev na različnih inštrumentih, predstavili pa so se tudi solisti. Program je umetniško obogatil Miha Kopač, ki je prav za to priložnost spesnil odmev s sonetom Konec šole in ga predstavil na izviren način. Devetošolci so uprizorili tudi najbolj smešne dogodke iz šolskih klopi, kjer je največ navdušenja požel Nik Arnšek, ki je odigral gospoda Štribla. Mladim pa je bil najbolj všeč video ALA Sekice, kjer so trije fantje iz 9.a odpeli pesem Samo ljubezen. Gospa ravnateljica je v kratkem nagovoru razložila, v čem je bila ta generacija ekstremna. Podeljena so bila priznanja in pohvale najbolj ekstremnim učencem. Učenci so se zahvalili staršem, učiteljem in učiteljicam.
V ta namen je bilo izdelano tudi glasilo Ekstremna generacija, kjer so zajeti vsi svetli in malo manj svetli trenutki ekstremne generacije.
Za brezhibno računalniško podporo je skrbel gospod Vlado Štribl, učence pa je pri glasbenih nastopih spremljala gospa Dalila Beus.
Boris Prokofjev, organizator valete, je ob koncu povedal, da še nikoli ni doživel programa na tako visokem nivoju. Ni kaj, še ena potrditev, da odhaja ekstremna generacija.