14. Unescov tabor ustvarjalcev Dobrih vesti na Senovem

26.5.2023
V petek, 26. 5. 2023, je na Senovem potekal 14. Unescov tabor ustvarjalcev Dobrih vesti. Tabora sta se udeležili Alina Anđić in Adela Gruden, učenki 9. b-razreda. Spremljale so ju Barbara Kosirnik, Tatjana Klančar in ga. Ljubica Kosmač. Naša gostiteljica je bila OŠ XIV. divizije Senovo.
Ob prihodu smo bili deležni toplega sprejema gostiteljev in ostalih udeležencev tabora. Na spoznavni prireditvi smo prisluhnili Unescovi himni, uvodnemu pozdravu v. d. ravnateljice OŠ XIV. divizije Senovo gospe Sergeji Habinc in koordinatorici projekta gospe Ireni Škoberne. Skupaj z ostalimi učitelji OŠ XIV. divizije Senovo sta nam pričarali nepozaben dan. Sledila je predstavitev šol udeleženk. Alina in Adela sta svoje delo opravili odlično.
Aktivnosti, ki so sledile, so bile zelo zanimive in poučne. Svoje znanje smo preverili s kvizom To pa znam. Gospod Anton Petrovič nas je popeljal po Senovem, majhnem, a z dediščino zelo bogatem rudarskem kraju. Sledilo je kosilo, ki so ga za nas pripravile šolske kuharice.
Po kosilu so se učenci in učenke udeležili delavnic Mozaik, Posvojimo spomenik, Domišljija ima krila in Plesni koraki, po kateri smo se ob zvokih harmonike veselo zavrteli vsi udeleženci tabora.
Čas je prehitro mineval. Pred nami je bila le še zaključna prireditev, na kateri sta nam gospa Sergeja Habinc in gospa Irena Škoberne podelili priznanja za udeležbo na taboru in simbolična darilca. Skupaj z gospo Škoberne sta nas povabili, da se ponovno srečamo naslednje leto, ko bo tabor dvodneven.
Obogateni z novimi doživetji, spoznanji in znanji ter prelepimi vtisi smo se srečno vrnili domov.

Zapisala: Barbara Kosirnik