Letni koncert pevskih zborov in glasbenikov OŠ Ledina

1.6.2023
V četrtek popoldan, 1. 6. 2023, so iz srednje telovadnice Osnovne šole Ledina odmevali čudoviti glasovi ledinskih pevskih zborov in glasbenikov.

Na letnem koncertu so sodelovali vsi trije pevski zbori šole in nekateri instrumentalisti šole. Dogodek je pod taktirko srčne in nenadomestljive zborovodkinje Dalile Beus otvoril cici zbor, sestavljen iz najmlajših učencev in učenk Ledine. Sledil mu je otroški pevski zbor, glasbeno popoldne pa se je zaključilo z nastopom mladinskega pevskega zbora. Na prireditvi je nastopil s pesmijo Pesem najraje sama se napiše zbor pod imenom Pevska delavnica Ledina poje. Koncert so popestrili izvrstni instrumentalisti, mnogi med njimi prejemniki nagrad z mednarodnih tekmovanj. Na nastopu smo tako slišali čarobne zvoke klavirja, violin, harfe in flavte.

Program so rahločutno in humorno v rimah povezovali mladi ledinski novinarji, drugošolci, četrtošolca in šestošolka. Pod mentorstvom Katarine Rigler Šilc, ki je tudi napisala nepozaben scenarij, so poslušalce poleg glasbe popeljali v boljši svet, svet upanja in nasmejanih obrazov. S svojim nastopom, ki je izžareval lepoto glasbe, globokih sporočil in mladosti so nastopajoči navdušili in ganili obiskovalce. Pri zbiranju idej za scenarij je pomagala tudi Zala Intihar.

Pred in po prireditvi je na igrišču v zunanji učilnici potekala spremljevalna dejavnost. Tam so učenci predstavljali knjige, ki so jih pod mentorstvom učiteljev izdelali med šolskim letom. Zanimivo je bilo prebrati haikuje učencev 8. a, v to umetnost jih je popeljal učitelj Lorin Möscha. Čudovite slikanice, nastale v okviru projekta Dobre vesti, so pod mentorstvo Tatjane Klančar prejele številne nagrade. Šolsko glasilo Ledina piše, ki bo v kratkem izšlo, je zastopala mentorica Nina Bokalič.

Z iskrenimi besedami zahvale in pohvale zborovodkinji Dalili Beus, vsem nastopajočim in obiskovalcem je ravnateljica Marija Valenčak zaključila glasbeni dogodek ter z velikim pisanim šopkom rož obdarila vodjo prireditve.

Prireditev je v srcih obiskovalcev pustila močno sled. Ponosni in hvaležni smo, da imamo na šoli tako odlične učitelje in učence, ki nesebično in predano delujejo za boljši jutri.

Koncertni list

Zapisali: učiteljici Nadja Ulcej in Zala Intihar, sodelujoči pri prireditvi
Fotografije: Nadja Ulcej in Ana Malešič