Ledinke v Hiši Evropske unije na podelitvi plaket in odprtju razstave Mednarodni dan strpnosti

19.5.2023
V petek, 19. 5 2023, je v Hiši Evropske unije v Ljubljani potekal svečan dogodek: odprtje razstave in podelitev plaket nagrajencem natečaja projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo pod geslom Lepa beseda lepo mesto najde.
Svečanega dogodka so se udeležile vse tri nagrajenke, njihova mentorica Zdenka Ožinger Hrovat, koordinatorica projekta Nadja Ulcej ter starši prvonagrajenke. Vse tri nagrajenke so učenke 8. b. V kategoriji likovni izdelki, osnovne šole – od 7. do 9. razreda, je prvo mesto osvojila Diana Burtseva-Kulyavtseva, tretje mesto pa Vanja Podrzavnik in Tisa Drinovec.
Vsako leto ima komisija težje delo, tako pri izboru nagrajencev kot tudi pri izboru izdelkov za razstavo. Zato so se letos odločili, da podelijo več nagrad. Sodelovalo je kar 212 vrtcev in šol iz celotne države. V projekt je bilo vključenih več kot 35.000 otrok in mladostnikov.
Izobraževalni center Eksena, ki izvaja ta človekoljubni projekt za vrtce, osnovne in srednje šole, je pripravil pester, čustven in poučen program z mnogimi gosti. Med njimi je bila tudi namestnica nacionalnega koordinatorja Ljubica Kosmač, naša nekdanja ravnateljica, ter Barbara Urbanija z Urada za Unesco.
Po programu je sledila otvoritev slikovite razstave s simboličnim prerezom rdečega traku.
Ledinke so z veseljem delile izkušnje tega projekta z našo nekdanjo ravnateljico Ljubico Kosmač, ki se je naše udeležbe in uspehov zelo razveselila in nam iskreno čestitala. Pogumno so se podale tudi pred kamero in delile svoje mnenje in izkušnje o projektu in svečanem dogodku.

Vsem nagrajenkam in mentorici za lep uspeh iskreno čestitamo!

Besedilo in fotografije: Nadja Ulcej, koordinatorica in mentorica projekta na šoli