Športna poslastica ali vrhunska tekma v odbojki med ekipo staršev in učiteljev športa

7.6.2023
V sredo, 7. 6. 2023, se je ob 14.00 v veliki telovadnici OŠ Ledina odvijal veliki spektakel v igranju odbojke. Pomerili sta se dve vrhunski ekipi: na eni strani učitelji športa OŠ Ledina ter pripravniki, na drugi strani pa starši ledinskih učencev in tudi stari starši. Kapetan ledinske odbojkarske ekipe je bil učitelj Lorin Möscha, kapetan ekipe staršev pa gospod Matjaž Vezjak. Priznati je treba, da je bila ekipa staršev vsaj še enkrat številčnejša kot ekipa učiteljev, prav tako pa je bila številčnejša in glasnejša tudi ekipa navijačev za starše.
Obe ekipi sta bili sprva malce negotovi glede nasprotne ekipe, saj sta menili, da imata na drugi strani izjemne nasprotnike, ki jih lahko premagajo ali pa proti njim tudi izgubijo, zato so morali biti 100 % zbrani in predani tekmi od prve do zadnje točke. Mladi sodnici: petošolka Sofija Brec in gospa Maja Borić Vezjak sta celotno tekmo sodili zelo korektno. Učitelji so prvi niz izgubili in bili precej zaskrbljeni, ko so ugotovili, da je v nasprotni ekipi tudi gospod, ki se z odbojko profesionalno ukvarja. Ekipa učiteljev je uvidela, da mora v igro vložiti še več truda, tako da se jim je borbenost na koncu obrestovala. Končni rezultat je bil 3 proti 1 za ekipo ledinskih učiteljev športa.
Tanja Rosandić, igralka na strani staršev, je po koncu tekme povedala: »Odbojkarsko aktivno druženje staršev in učiteljev je bilo nadvse zabavno in navdihujoče! Prisrčno je bilo opazovati zavzetost navijanja učencev, ki so z roba igrišča glasno spodbujali svoje favorite. Starši smo se borili po svojih najboljših močeh in ugotovili, da še nismo za staro šaro, saj smo prvi niz celo povedli, a na koncu morali priznati premoč močnejši in bolje uglašeni ekipi ledinskih učiteljev. Iskrene čestitke za zmago, vabilu na tovrstna srečanja pa se bomo z veseljem odzvali tudi v prihodnje.«
Povod za tekmo so bile donacije za športne rekvizite, ki so jih v vrednosti 2000 evrov donirali starši ledinskih učencev. Pobudnik tekme je bil učitelj športa Lorin Möscha, ki se je na ta način zahvalil staršem. Starši so za konec povedali, da se že veselijo naslednjega izziva. Septembra si želijo odigrali povratno tekmo, pomerili pa bi se tudi v igranju košarke.

Vsem staršem, ki so donirali, se iskreno zahvaljujemo za prispevek, s katerim so že obogatili ure športa. Vse ostale pa obveščamo, da bo v šolskem letu 2023/24 v skladu s sklepom sveta šole omogočeno doniranje v šolski sklad z namenom za šport.

Katarina Rigler Šilc, pomočnica ravnateljice