Likovni natečaj NeVidna moč za osnovnošolce 2022/2023

17.6.2023
V soboto, 17. 6. 2023, so v Narodni galeriji v okviru Poletne muzejske noči za otroke, njihove starše in mentorje pripravili krajšo slovesnost s podelitvijo nagrad za najboljša dela. Yosan Yemane s sestrico Salino in očetom, učitelja Tatjana Klančar in Jure Plavec smo bili predstavniki osnovne šole Ledina. Iz 3. a-razreda so učenci pod mentorstvom učitelja Jureta poslali štiri dela in ravno Yosan se je s svojim likovnim delom uvrstila med 30 najboljših.

Tema vključuje nevidne moči vsakega posameznika, ki jih lahko zaznamo kot naše medsebojne vezi, naša moč se lahko skriva v prijateljstvu, v naših družinah, naša nevidna moč pa so lahko tudi naši talenti. Ker je na razstavo prišlo 400 del iz vse Slovenije, so v Narodni galeriji pripravili tudi pano nekaterih del, ki so po mnenju komisije prav tako kvalitetna in si zaslužijo svoje mesto na razstavi. Na pano so uspeli priti tudi printi treh učencev mentorice Karle Leban in eno delo iz bolnišnične šole pod mentorstvom Tine Žvab. 
Po podelitvi in ogledu razstave otroških del je učitelj Jure prisotne popeljal skozi Narodno galerijo, da so si ogledali še slike slovenskih umetnikov in Rembrandtove grafike. S prijetnim druženjem smo sklenili naše srečanje.
Razstava je postavljena v drugem nadstropju steklenega prizidka Narodne galerije, kjer je glavni vhod.

Lepo vabljeni, da se do konca julija 2023 brezplačno sprehodite po razstavi osnovnošolskega likovnega natečaja NeVidna moč.

Jure Plavec, mentor likovnega natečaja