Prednovoletni bazar Ledinec Ledincu

30.11.2023
V četrtek, 30. 11. 2023, je po ledinskih prostorih vel vonj po praznični peki in čaju. Vzdušje je bilo zelo praznično: okrašena smrečica, lučke, novoletno okrasje … V veliki telovadnici se je odvijal prednovoletni bazar Ledinec Ledincu. Pričel se je s kratko, besednih iger polno, predstavo Pri Smrekarjevih doma. Do solz nas je nasmejal hudomušni gluhi dedek. Nato so nas očarali zvoki ledinskih glasbenikov: pianist, flavtista in pianistka, pozavnist in plesni koraki dveh plesalk sodobnega plesa in baletke. Bazar je bil uradno odprt.
Na razrednih stojnicah nas je pričakala praznična ponudba izdelkov, nastalih izpod ustvarjalnih rok naših učencev: umetelno izdelane voščilnice, glineni zvončki in krožnički, venci in svečniki iz slanega testa, okraski za božične jelke in novoletne smreke, lanterne, domači piškoti v vrečkah in sestavine zanje v kozarčkih, volneni okrasni venčki, smrečice iz blaga in lesa, knjižne kazalke, novoletna dekoracija iz naravnih materialov, darilne škatlice, lesene škatlice s koledarjem, šivani okraski, dišeče maske za obraz in dišave, pesniške zbirke, praženi mandlji v vrečkah, ingverjevi bonboni v škatlicah …
Sočasno z bazarjem je v srednji telovadnici potekal srečelov. Vrsta zanj je bila res dolga – vila se je vse do vhodnih vrat. Devetošolci so obiskovalcem, ki so lovili srečo, ponujali hrustljavo pokovko, čokoladne mafine, opojno dišečo kavo in topel čaj.

Na bazarju smo s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev za čudovite izdelke vseh učencev zbrali 4928 evrov. Razdelili smo jih med šolski sklad – namenili jih bomo za pomoč pri plačilu šolskih potrebščin in dejavnosti otrokom iz socialno šibkejših družin – in oddelke.
S prodajo srečk smo zbrali 1108 evrov, s prodajo knjižic pa 317 evrov. Zbrana sredstva smo v celoti namenili šolskemu skladu.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k predprazničnemu vzdušju.

Zapisala: Taja Užnik
Fotografirala: Nadja Ulcej