Ledinski parlamentarci na 34. Območnem otroškem parlamentu

27.2.2024
V torek, 27. 2. 2024, je na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani potekal 34. Območni otroški parlament območja Ljubljana – Center.
Udeležilo se ga je tudi sedem ledinskih parlamentarcev. Našo šolo so zastopali Makar Kryuchkov (5. a), Maša Gerželj (5. b), Anej Butolen (6. a), Emma Faganel (7. b), Maks Wechtersbach (7. b), Lena Obrenović (8. a) in Alina Rošić (8. b).
Naš delegata Maša in Maks sta imela tudi častno nalogo. Bila sta predsednica in podpredsednik delovnega predsedstva. Ob sebi sta imela tudi zapisnikarico in podsekretarja. Pogumno sta v roke prijela mikrofon in usmerjala dogajanje na zasedanju. Nalogo sta opravila z odliko.
Delegati ljubljanskih šol so predstavili akcije na temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH, Ledinci so takole ponosno predstavili našo akcijo UMETNIŠKI TRIS ZA SPOROSTITEV.
Sledil je izbor najboljših treh akcij po mnenju prisotnih delegatov, izbor dveh predlogov tem za prihodnji dve leti in na koncu še volitve za predstavnika otroške vlade in njegovih dveh namestnikov. Našo šolo je zastopala parlamentarka Alina, ki se bo udeležila tudi 34. Mestnega otroškega parlamenta 13. marca 2024 v Mestni hiši.

Taja Užnik, mentorica šolske skupnosti in šolskega otroškega parlamenta