Ledinska parlamentarka Alina Rošić na 34. MOP-u

13.3.2024
V sredo, 13. 3. 2024, je v Mestni hiši v Ljubljani potekal že 34. Mestni otroški parlament. Udeležila se ga je aktivna članica ledinskega otroškega parlamenta – parlamentarka Alina Rošić iz 8. b.
Na zasedanju so mladi mestni parlamentarci debatirali o temi DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH. Tudi mladi niso od muh: zasedanje je trajalo kar pet ur.
Mladi parlamentarci so v Veliki sejni dvorani, kjer običajno zaseda mestni svet, predstavljali zmagovalne akcije s 34. Območnih otroških parlamentov.
Med zasedanjem je osnovnošolske mestne parlamentarce prišel pozdravit tudi gospod Zoran Janković, župan prestolnice. V duhu časa so mladi z njim naredili kar nekaj sebkov.
Sledil je odmor, v katerem smo se vsi udeleženci lahko okrepčali s čokoladnimi rogljički, sadjem, kavo, čajem in sokom ter se še neformalno podružili s sovrstniki in mentorji iz drugih šol. Župan jih je v tem času povabil tudi na ogled svoje sejne sobe in pisarne.
Po odmoru je sledil še pogovor in debata z gosti ter predstavitev predlaganih tem za 35. Otroške parlamente ter glasovanje. Po glasovanju se je ponovno razvila debata.
Pred nami sta še 34. Regijski otroški parlament, ki bo potekal v četrtek, 28. marca 2024, v Kranjski Gori in 34. Nacionalni otroški parlament, ki bo potekal v ponedeljek, 8. aprila 2024, v Državnem zboru.

Taja Užnik, mentorica šolske skupnosti in šolskega otroškega parlamenta