Učenci 2. a poleteli v Planico z učenci bolnišnične šole na URI Soča

20.3.2024
V mesecu marcu in aprilu bodo imeli v bolnišnični šoli na URI Soča različne športne aktivnosti, ki pripomorejo h kakovostnejši rehabilitaciji otrok. Aktivnosti bodo potekale tudi v sklopu jubilejnih 30. bolnišničnih olimpijskih iger.
Ena od športnih aktivnosti je bila tudi ekskurzija z ogledom treninga smučarskih poletov v Planici v sredo, 20. 3. 2024. Na povabilo so odšli z njimi tudi ledinci – učenci 2. a z učiteljicama Natalijo Rožnik in Zvonko Rožanec.
Pot do doline pod Poncami je bila zabavna, saj sta nas s pesmijo in zgodbami zabavala Sten Vilar in Stane Pinter. Ob prihodu v Planico smo se navduševali nad skakalnicami in letalnico. Podali smo se na ploščad za invalide. Prijateljem z URI Soča smo podarili ropotulje in ostale navijaške rekvizite, ki smo jih izdelali sami. Spoznavnemu času je sledila malica in nato težko pričakovani poleti. O, kako smo navijali, ploskali, ropotali in fotografirali! Občudovali smo skakalce. Nekateri so nam dali tudi avtograme in se z nami fotografirali. Po končani seriji poletov smo odšli na ogled Nordijskega centra in na vrhu ploščadi uživali v čudovitem razgledu in toplih sončnih žarkih.
Ob odhodu v Ljubljano so nam za spomin podarili planiško maskoto Vito. Polni lepih doživetij in srčnih vtisov smo se vrnili v Ljubljano. Komaj čakamo, da se v aprilu zopet vidimo na 30. BOI, kjer bomo skupaj tekmovali.
Veselimo se druženja, saj je naš moto: KO SODELUJEMO, ZMAGUJEMO.

Vodja projekta sodelovanja z URI Soča: Natalija Rožnik in učenci 2. a