Okrogla miza Moja poklicna pot

17.4.2024
V sredo, 17. 4. 2024, so imeli učenci in učenke 8. razredov prav posebno uro oddelčne skupnosti. Zelo počasi, pa vendar zagotovo se približuje čas razmišljanja o nadaljnji izobraževalni poti učencev. Ker je možnosti ogromno, smo ugotovili, da bi bilo o izobraževanju in poklicih najboljše slišati iz prve roke. In kdo bi bil boljši kot starši naših učencev?
Povabilu na okroglo mizo se je prijazno odzvalo pet mam, ki so predstavile vsaka svoj poklic oziroma področje delovanja – farmacija, poučevanje tujih jezikov, gledališka produkcija in organizacija kulturnih dejavnosti ter delo v podjetjih oz. gospodarstvu. Predstavljeni poklici oz. dela so bila zelo raznolika, tako da so učenci lahko spoznali širok spekter poklicnih poti. Učenci so med predstavitvami in po njih sodelovali z vprašanji.
Čeprav je okrogla miza odprla ogromno tem za pogovor, nas je čas priganjal in smo se morali posloviti. Predsednica 8. b, Alina Rošić, in podpredsednica 8. a, Neža Fišer, sta se gostjam lepo zahvalili in jim podarili drobno pozornost.
Tudi razredničarki, Nina Košir in Tanja Trpin Mandelj, se vsem gospem še enkrat najlepše zahvaljujeva za odziv in odlične predstavitve.

Besedilo in fotografije: Nina Košir