30. bolnišnične olimpijske igre

23.4.2024
V sredo, 17. aprila 2024, so v telovadnici na Uri Soča potekale jubilejne 30. bolnišnične olimpijske igre (BOI). V olimpijskem vzdušju smo se prepletali bolnišnična in matična šola OŠ Ledina ter mnogi drugi visoki gostje, zunanji sodelavci in prijatelji, zvesti spremljevalci in podporniki bolnišničnega šolskega delovanja. Slavnostne govorke dogodka so bile vodja otroškega oddelka Uri Soča, Katja Groeleger Sršen, ravnateljica OŠ Ledina, Marija Valenčak, in predsednica države, dr. Nataša Pirc Musar, ki je igre z nagovorom tudi slavnostno odprla.

Začetek BOI je naznanila himna BOI in olimpijska plamenica, ki sta jo prinesla učenka Nuša in Ivo Čarman, nosilec olimpijske bakle na OI v Sarajevu leta 1984.

V treh športnih disciplinah (igra za kolesa in vozičke, tobogan bowling, curling) se je pomerilo okrog petdeset mladih borcev. Igre so spodbujali številni gledalci, ki so do zadnjega kotička napolnili telovadnico. Mladi olimpijci so izkazovali in uresničevali olimpijskega športnega duha, temu pa so pritrjevali tudi mnogi znani slovenski športniki in športnice, mdr. tudi Jakov Fak, Petra Majdič, Neja Filipič, Jernej Slivnik in Mateja Pintar.

Igre so z aktivnim sodelovanjem in pesmicami obogatili učenci in učenke 2. a razreda pod vodstvom razredničarke Natalije Rožnik, učiteljice podaljšanega bivanja Zvonke Rožanec in učiteljice športa Lene Založnik. Slavnostni zaključek BOI je, ob zvokih fanfar, oznanila državna sekretarka na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, gospa Janja Zupančič.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani Dela
in na spletni strani predsednice države.