Pevski vikend ob biserni Kolpi

11.3.2012
52 ledinskih pevcev je vikend od 9. do 11. 3. 2012 preživelo v Radencih ob Kolpi, kjer so imeli intenzivne pevske vaje. Tako so iz doma že kmalu po prihodu začeli odmevati ubrani zvoki pesmi, ki jih bodo Ledinci zapeli na pevski reviji in na tekmovanju. Intenzivnost pevskih vaj se je v soboto in nedeljo le še stopnjevala.

Poleg petja pa so Ledinci pokazali izjemen talent pri šivanju. Vsak si je namreč sam izdelal čudovito igračo in na koncu se kar niso mogli načuditi, kaj vse zmorejo. Ustvarjanje igrač je nekatere učence tako zasvojilo, da so izdelali kar tri igrače. Narava ob Kolpi pa jim je ponudila tudi uživanje v čisti in neokrnjeni naravi. Tam so se pomerili v štafetnih in družabnih igrah. Prav Kolpa je bila tudi navdih za literarno ustvarjanje, kar je učencem omogočila literarna delavnica.

Urška Pečarič Strand iz 9.b razreda je reko Kolpo opisala takole:
Krasna, Osupljiva, Lesketajoča, Prečudovita, Antistresna.

Tik ob domu je tudi igrišče, na katerem so se učenci pomerili v različnih športnih igrah. Najmlajši pevci so oba večera preživeli ob poslušanju zgodb iz knjige Teta Puber na obisku. Ko so se vrata sob zaprla, pa so se za njimi zaprle tudi skrivnosti, ki so se razkrivale iz igre »flaša resnice«.

Za ledinske pevce so raznolike delavnice in glasbene ustvarjalnice pripravile štiri učiteljice: Dalila Beus, Barbara Tacar, Nadja Ulcej in Katarina Rigler Šilc.


Preberite si vtise ledinskih pevcev.