Poslovila se je generacija prihodnosti

8.6.2012
V klubu Cankarjevega doma se je 8. 6. 2012 odvijala valeta ledinskih devetošolcev. Tokrat je bila prvič izvedena pod okriljem plesne šole Bolero. Otvoritveni ples je pripadal nadarjenima plesalkama Maruši Pinter in Jerneji Podbevšek.
Najprej so devetošolci pokazali, kako dobro se znajdejo na plesnem parketu. Sledil je kulturni program: kratek nagovor gospe ravnateljice, podelitev priznanj najboljšim učencem in predstavitev 9.a in b razreda. Urška Pečarič Strnad je o svojih sošolcih iz 9.b napisala pesem, v kateri je učence prelila v barvno paleto. Progam so obogatile tudi glasbene točke: duet Hannah Fras na klavirju in Alex Eliane Tadel na violini ter solo Urške Pečarič Strnad na klavirju. Slavnostno vzdušje se je stopnjevalo, ko je Filip Smrekar Apih prebral pesem Jurija Hanune, ki jo je spesnil v zahvalo vsem učiteljem. Preberite si pesem.
Sledila je tudi zahvala staršem, obe razredničarki, gospa Boža Šarbek in Tanja Trpin Mandelj, pa sta v kratkih nagovorih zahvalili tako staršem kot tudi učencem. Ob bogatem programu, odličnem vodenju in okusni hrani je večer minil v zelo prijetnem in slavnostnem vzdušju.

Katarina Rigler Šilc