Pozdravljeni, prvošolčki!

3.9.2012
V ponedeljek, 3. 9. 2012, je šolski prag OŠ Ledina v spremstvu staršev prvič prestopilo 38 prvošolcev. Radovedni in polni pričakovanj so se podali na sprejem v srednjo telovadnico, kjer jih je slavnostno pozdravila in nagovorila ravnateljica, gospa Marija Valenčak. Po nagovoru je sledila slovenska himna, ki je sam sprejem naredila še slavnejši.
Sledila je predstava, v kateri sta animatorka Aida Kralj in njen šolar Čukec prvošolce popeljala v gozdno šolo, kjer so se, poleg Čukca, tudi naši prvošolci preizkusili v pospravljanju in zlaganju kock, štetju, plesu, petju in prvošolski zaprisegi.
Učiteljice 1. razredov smo med podeljevanjem rumenih rutic prvošolce razvrstile v 1.a in 1.b razred, ki ju združuje skupen znak »ledinski metulj«. Sledilo je skupno fotografiranje in odhod v slavnostno okrašeno učilnico, kjer smo po šolskem radiu prisluhnili nagovoru predsednika države Danila Türka.
Preko igre in med podeljevanjem daril smo se predstavili in tako spoznali drug drugega, ob prihodu staršev pa skupaj zarezali v slastno torto.
Prvi šolski dan je minil v izredno prijetnem vzdušju.

Biti z otroki je zdravilo za dušo.
Fjodor Dostojevski

Učiteljice 1. razredov


Prvič v šolo

Trije korenjaki,
trije veseli vandrovčki
so torbice vzeli
in prvič v šolo šli.

So v zvezke pisali,
velike črke A, E, I,
na prste kazali,
da ena in dve je tri.

(Janez Bitenc)