Teden otroka: Medgeneracijsko druženje, ustvarjanje (literarno in likovno) in športne igre v OPB

8.10.2012
Učenci od 1. do 5. razreda so včasu podaljšanega bivanja obeležili teden otroka z aktivnostmi na treh delavnicah: literarni, likovni in športni.
Na literarni delavnici so s svojimi učitelji PB razmišljali o sreči, miru,. ljubezni, spoštovanju in strpnosti. Svoje misli, verze in krajše zgodbice so zapisali na barvne papirje, pri čemer je vsaka barva predstavljala izbrano vrednoto (rumena - sreča, rdeča - ljubezen, zelena - mir, oranžna - spoštovanje, modra - strpnost). Nastalo pa je tudi nekaj čudovitih risbic o sreči.
Na likovni delavnici so učenci poprijeli za flomastre in voščenke ter se pogumno lotili izredno velikih formatov papirja. Risbe so izhajale iz obrisov učencev, gradili pa so jih v duhu skupinskega dela. Nastale so izredno močne in ekspresivne stvaritve, polne otroške igrivosti in ljubezni do ustvarjanja.
Na športni delavnici so se učenci pomerili v štafetnih igrah. Pri tem so uporabili teniške loparje in žogice ter stožce. Razgibavanje je potekalo v tekmovalno-sodelovalnem duhu.
Učenci so tako v sproščenem medgeneracijskem druženju ter ustvarjalnem in športnem sodelovanju obeležili teden otroka.
Vsem ustvarjalcem zahvala za njihov prispevek.

Razstavo o nastalih delih si lahko ogledate v 1. in 2. nadstropju.
Vljudno vabljeni!

Delavnice so pripravili: Tatjana Užnik (literarni del), Tina Žvab (likovni del), Janez Podgoršek in Hana Debevec (športni del).

Fotografije: Nadja Ulcej