Na ledinskih valovih

17.2.2013
Leto se je obrnilo in spet smo zajadrali na pevske ledinske valove. Skoraj 60 pevcev in pevk se je udeležilo pevskega vikenda pod vodstvom gospe Dalile Beus. Prvi dan so se učenci razporedili po sobah in pojedli večerjo. Sledila je skupna vaja pevskih zborov, po njej pa so se učenci pomerili v kvizu.

V soboto je otroški pevski zbor dopoldne preizkušal svoje glasbene sposobnosti, kasneje pa so učenci in učenke na bombažne majice s šablono tiskali različne motive. Nastali so čudoviti izdelki.
Mladinski pevski zbor pa je s šivanjem peresnic utrjeval svoje ročne spretnosti. Po delavnici so se pevci in pevke udeležili intenzivnega prepevanja zahtevnih melodij.

Sledilo je kosilo, tokrat so nas nasitili krompirjevi svaljki z odlično omako. Po kosilu smo nadaljevali s pevskimi vajami in z delavnicami. Po večerji smo se odpravili na sprehod do Portoroža. Ob poti smo se ustavili in ob spremljavi morskih valov zapeli pesem Pustite nam ta svet. Potem smo odšli v slaščičarno in se posladkali s tortico, s sladoledom ali z vročo čokolado. Ob pol desetih smo se vrnili v dom. Ker smo bili zelo utrujeni, smo tokrat kar hitro zaspali.

Zbudili smo se v sončno nedeljsko jutro. Po zajtrku so se nekateri učenci pomerili v igranju namiznega tenisa. Večina učencev in učenk pa je odšla v svoje sobe, da si jih izpraznili in se pripravili za odhod. Sledile so pevske vaje otroškega pevskega zbora, učenci in učenke mladinskega pevskega zbora pa so šivali okraske na svoje unikatne peresnice. Nekatere devetošolke so ta čas izrabile za urejanje šolskih obveznosti.

Učenci in učenke so po delavnicah in pevskih vajah odšli na sproščujoč sprehod po bližnjem parku, kjer so že občudovali prve pomladanske marjetice. Nastale so čudovite fotografije, prav tako pa smo posneli zadnjo linijo unikatnega nakita PORTLED, ki so ga ustvarili učenci in učenke otroškega pevskega zbora za pomlad/poletje 2013.

Ob 13.00 je bilo kosilo. Kot se spodobi za nedeljo je bila na jedilniku pečenka. Ob 14.00 smo se odpravili proti Ljubljani in malo pred 16.00 uro smo vse učence in učenke predale v varno družinsko zavetje.

Za učence in učenke smo skrbele in izvajale delavnice: Dalila Beus, Mirjam Sabina Žvegla, Nadja Ulcej in Katarina Rigler Šilc.

Preberite si mnenja in prve vtise ledinskih pevk in pevcev.

Oglejte si fotografije unikatne kolekcije nakita PORTLED za leto 2012/2013.

Preberite si e-časopis Ledinski pevski valovi, kjer smo ujeli literarne dosežke/presežke ledinskih pevcev in pevk.