Mali in veliki atletski pokal

23.5.2013
V četrtek, 23. 5. 2013, so se naši učenci in učenke pomerili s sovrstniki v atletskih disciplinah. Nastopila je zelo številčna ekipa in prav lepo jih je bilo spremljati, saj so se med seboj tudi glasno spodbujali.
Med mlajšimi učenci so kar štirje dobili medalje, in sicer Domen Pinter je bil drugi v metu vorteksa, Matej Gregorič si je pritekel tretje mesto v teku na 60 m, v skoku v daljino pa sta kar dva učenca stala na zmagovalnih stopničkah: Peter Podgoršek kot prvi in Vid Zorko kot drugi. Prav malo za njima pa je bil, kot peti, Jan Ključevšek. Med dekleti sta se izkazali Eva Gregorič v teku na 60 m, ki je bila šesta, in Lana Šeško v daljini kot osma.
Starejši učenci so zelo presenetili s svojo zagrizenostjo. Že na začetku – v kvalifikacijskem teku – je Žan Kukovec pokazal, da ga fantje lahko gledajo samo v hrbet. V finalnem teku na 60 m pa ga je zaradi malo slabšega štarta prehitel samo en učenec; se je pa uvrstil v finale ljubljanskih šol, kar pa ima tudi svojo težo. Tudi med starejšimi dečki je bil skok v daljino naša najmočnejša disciplina. Mark Ferjan je skočil do drugega mesta, Luka Korošec pa je pristal tik pod stopničkami, na četrtem mestu. Kot zelo dober tekač na srednje proge se je izkazal Gal Meško s sedmim mestom, kar je bil v tako močni konkurenci lep dosežek. Fantovska štafeta 4 x 100 m pa je kljub ne preveč uigranosti dosegla četrto mesto in se z dobrim rezultatom uvrstila v četrtkovo finale ljubljanskih šol. Dekleta so nas prav tako razveselila z dobrimi uvrstitvami: Maša Škufca je skočila v daljino do četrtega mesta, štafeta deklet na 4x100 m je bila šesta …

Ostale uvrstitve si lahko pogledate tukaj.

Čestitke prav vsem nastopajočim.
Janez Podgoršek, učitelj športne vzgoje