Letni koncert glasbenikov in pevskih zborov OŠ Ledina

28.5.2013
Danes se je na osnovni šoli odvijal tradicionalni letni koncert glasbenikov in pevskih zborov OŠ Ledina. Prireditev sta vodila simpatična voditelja Ana Novak in Val Fürst, ki sta posamezne točke povezovala z mislimi in citati ledinskih glasbenikov. Celoten glasbeni program je pripravila zborovodkinja Dalila Beus. Na klavirju je spremljala Simona Đonlić. Najprej so se predstavili učenci CICI zbora. Zapeli so tri pesmi: Backi za lahko noč, Malim so všeč in Škripajoči stol.
Potem sta se predstavila dva vrhunska instrumentalista: kitaristka Clara Lucia Paolucci Kolosovski; za njo pa flavtist David Jurca, ki je zaigral skladbo z naslovom Tambourin. Sledila je izjemna točka Eve Pavlin, ki je tokrat zapela pesem z naslovom What a feeling, kasneje pa je ob spremljavi Luka Korošca na violončelu zapela še pesem Pridi, dala ti bom cvet. V nadaljevanju so se predstavili pevci otroškega pevskega zbora. Zapeli so naslednje pesmi: Nasmeh v očeh, Melodija, Burja in Dremala, pa nič delala. Med instrumentalisti se je v tem sklopu najprej predstavila vrhunska pianistka Rebeka Dobravec, ki je zaigrala skladbo Bežne vizije. Za njo se je na saksofonu s skladbo Divertissement tzigane predstavil vsestranski talent Aleksej Jurca, sledil pa je še nastop odličnega klarinetista Jureta Savnika, ki se je danes predstavil s skladbo Cantabile et allegro. Celoten koncert je zaokrožil mladinski pevski zbor. Zapeli so štiri pesmi: Vrtiljak, Fsi so venci beili, Cvet ob cvetu in Get together.
Po odlično odpetih pesmih se je ravnateljica, gospa Marija Valenčak, zahvalila zborovodkinji Dalili Beus za ves trud. Na kratko je predstavilo njeno bogato in zelo uspešno glasbeno pot z ledinskimi učenci.
Za sceno je poskrbela gospa Barbara Tacar, tehnika pa je bila zaupana gospodu Vladu Štriblu in gospodu Petru Javorniku.

Glasba, to je na Ledini tista dimenzija,
ko se v naša srca naseli harmonija.