Srebrni mladi raziskovalci

19.5.2014
V ponedeljek,  19. 5. 2014, smo se s tremi mladimi znanstveniki odpravili na državno srečanje mladih raziskovalcev v Mursko Soboto. Aljaž Košič, Ambrož Rener in Erazem Ivanc so se na regijskem srečanju mladih raziskovalcev v Ljubljani, ki je bilo marca letos, tako dobro odrezali v predstavitvi raziskovalne naloge. Komisija je njihovo nalogo predlagala na državno srečanje mladih raziskovalcev.

Raziskovalna naloga z naslovom Voda in organske snovi v prsti je pod vodstvom mentorice gospe Bože Šarbek vestno in kvalitetno nastajala skozi vse leto. Fantje so odkrivali nove raziskovalne pristope, se naučili veliko novega in se pri tem tudi zabavali. Pravijo, da so le pri zapisu imeli nekoliko težav, tu pa jim je seveda s spodbudami pomagala mentorica. Po nastopu, ki so ga imeli na državnem srečanju in podelitvi nagrade, so dobili srebrno priznanje.

Še večji uspeh za našo šolo in te učence pa je, da so bili v svoji kategoriji najmlajši. To prav tako potrjujejo besede ene izmed mentoric, ki je pripeljala svoje varovance. Ko je opazovala Aljaža, Ambroža in Erazma, jim je prišla čestitat in z iskrenim nasmehom rekla: »Iz vas, fantje, pa še nekaj bo!«  

Alenka Kocjan, učiteljica kemije