Sosedski košarkarski dvoboj

17.6.2014
V sredo, 4. 6. 2014, je v veliki telovadnici OŠ Ledina potekalo tekmovanje v Igrivi košarki. Na tekmovanju sta se med seboj pomerili ekipi sosednjih osnovnih šol, OŠ Ledina in OŠ Toneta Čufarja.
Posamezno ekipo so tvorili igralci in igralke 1. triade, in sicer 30 iz OŠ Ledina pod vodstvom trenerja Janeza Čmera in 20 iz OŠ Toneta Čufarja pod vodstvom trenerja Uroša Jurkoviča. Otroci prvih, drugih in tretjih razredov so ločeno tekmovali med seboj. Na začetku je tekmovanje potekalo na košarkarskem poligonu. Želja po zmagi je bila velika, zato so se ovire podirale druga za drugo.
Po seštetih točkah najhitrejših ekip in točkah zadetih metov na koš smo pričeli s "pravo košarko". Košarkarska igra po prilagojenih pravilih na znižane koše je bila zanimiva in napeta vse do konca.
Borba je bila neizprosna, navijanje glasno, zmagovalca so odločile zadnje sekunde. Rezultat sosedskega obračuna je bil 34 : 33 v prid domače ekipe iz OŠ Ledina, še lepši rezultat pa je bil 50 razigranih, zadovoljnih in nasmejanih otrok.

Povratna tekma bo na OŠ Toneta Čufarja.

Zapisal: Pavle Dornik