OŠ Ledina je najboljša kulturna šola

22.9.2014

V petek je v Brežicah potekala slavnostna podelitev priznanj osnovnim šolam, ki izstopajo na različnih področjih kulturnega ustvarjanja. Najvišje priznanje, ki ga vsako leto podeljuje JSKD, je prejela Osnovna šola Ledina. Med 86 osnovnimi šolami, ki so se potegovale za ta naslov, je tako Osnovna šola Ledina postala najbolj kulturna šola v Sloveniji leta 2014. Komisija JSKD je s posebnimi priznanji nagradila tudi šole, ki izstopajo na posameznem kulturnem področju.

Osnovna šola Ledina si je najvišje priznanje prislužila z vsestranskim delovanjem na področju kulture. Vrhunski pevski zbori, avtorske in odmevne gledališke predstave, izjemni klekljarski motivi, raznoliki literarni prispevki, prireditve za javnost in čudovite likovne umetnine so le del bogatega kulturnega ustvarjanja. Presežek pa smo zagotovo dosegli na področju literature. Ledinski učenci so z mentorji izdali več knjig, glasil, s svojimi prispevki pa bogatijo tudi bralce v različnih revijah, npr. v National Geographic, Za srce in Večerko. Kulturno obzorje smo si širili z okroglimi mizami, na katere smo povabili znane osebnosti.

Prestižnega naslova smo se na šoli zelo razveselili. Vsi skupaj se bomo trudili, da bomo upravičili naziv Najboljše kulturne šole v Sloveniji.

Katarina Rigler Šilc, vodja Kulturne šole