Ledinci v Državnem zboru

26.1.2015
Danes smo se učenci literarnega kluba z mentorico Katarino Rigler Šilc odpravili v Državni zbor. Že na začetku nas je presenetil veličasten sprejem predstavnika iz tuje države ter rentgen, skozi katerega smo morali iti, da smo lahko sploh nadaljevali pot. Najprej nas je sprejela Anina mama gospa Barbara Medved Špiletič, kasneje pa nas je po zgradbi vodila gospa za stike z javnostjo. Ogled se je začel v preddverju velike dvorane, kjer smo se ustavili ter ob veliki freski spoznali slovensko zgodovino ter namembnost samega prostora. Čez nekaj časa so že počasi začeli pripravljati prostor pred začetkom državne seje.  Zbralo se je veliko novinarjev, ki bodo intervjuvali poslance.

Preden pa smo odšli na balkon, da bi spremljali začetek seje, nas je prijazno pozdravil predsednik Državnega zbora gospod Brglez, ki se je na koncu tudi slikal z nami.

Seja je bila meni osebno malo dolgočasna, saj nisem razumela skoraj nič. Na začetku so govorili o privatizaciji,  nato pa so sledila poslanska vprašanja. Čeprav je bila seja precej dolgočasna, pa je  bilo vseeno izjemno zanimivo videti,  kako v resnici vse skupaj poteka. Na ta prijeten dogodek me bo spominjala tudi Ustava Republike Slovenije, ki sem jo dobila ob zaključku ogleda.

Eva Brvar, 9. b

Preberite si še vtise in mnenja ostalih učencev.