Šolsko tekmovanje v znanju klekljanja za priznanje Ivanke Ferjančič

30.1.2015
Tudi letos smo imeli učenci izbirnega predmeta klekljanje tekmovanje iz klekljanja. Klekljali smo slepi ris. Vzorec ni bil težak, zato sem bila sproščena. Kot ekipa smo bile zelo dobre, saj nas je 6 dobilo bronasto priznanje. Uvrstile smo se na državno tekmovanje, ki bo konec junija v Idriji.
Eva Brvar, 9. b  

Tekmovanje iz klekljanja je bilo zelo zanimivo. Gospa Štular nam je razdelila tekmovalne vzorce. Bila sem zelo živčna. Ko smo se pripravili, smo hkrati začeli tekmovati. Nekateri smo se vmes pogovarjali, drugi pa so bili rajši tiho. Časa smo imeli eno šolsko uro, torej 45 minut. Meni je najhitreje minilo zadnjih 15 minut. Po končanem tekmovanju smo odšli na kosilo, nato pa nam je gospa Štular povedala rezultate. Vsi smo bili zelo uspešni.
Kaja Miglič Pirkmaier, 9. b  

Klekljarsko tekmovanje je bilo zame res super izkušnja. Sicer sem se počutila precej čudno, saj smo bili pred začetkom tekmovanja vsi nekam živčni in zaskrbljeni. »Ojoj, vsi imajo zvezane kleklje, jaz pa še ne!« ali pa: »Joj, ne, nit se mi je strgala.« Vendar je potem vse steklo gladko. Med samim tekmovanjem smo bili čisto tiho, kar je bilo zelo nenavadno glede na naše običajno čvekanje. Ko smo stopili iz učilnice, je kar izbruhnilo iz nas. Ko smo čakale na rezultate, je vsaka že imela svoje mnenje o tem, kdo je zmagal. Bila sem zelo presenečena, ko sem izvedela, da sem to jaz. Tega res nisem pričakovala, saj klekljam šele prvo leto, tekmovale pa so tudi druge, ki klekljajo že dlje časa. Uspeha sem se zelo razveselila, pred vsem zato, ker se nas je na državno tekmovanje uvrstilo kar šest od sedmih!
Ajda Zala Obreza, 8. b  

Rezultati šolskega tekmovanja:
1. Ajda Zala OBREZA, 8. b
2. Kaja MIGLIČ PIRKMAIER, 9. b
3. Pia OŠLAJ, 9. b
3. Ana MARINKO, 8. b
5. Eva BRVAR, 9. b
6. Nija VRHOVEC, 8. b
7. Iza KRAPENC, 8. a

Prvih 6 tekmovalk je doseglo bronasto priznanje in se uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo 21. junija 2015 v Idriji. Čestitamo!  

Ines Štular, učiteljica izbirnega predmeta klekljanje