Zaključna prireditev projekta Kulturna šola

21.5.2015
Osnovna šola Ledina je na zaključni prireditvi projekta Kulturna šola, ki jo organizira JSKD, znova dokazala, da je naziv Najboljše kulturne šole leta 2014 prišel v prave roke. Prireditev je potekla v obliki oddaje 24-kultur, kjer so učenci, njihovi starši in učitelji predstavili presežke, ki so jih na področju kulture ustvarili Ledinci. Karin Merlak, voditeljica v studiu, je najprej predala besedo novinarki Niki Benedik, ki se je javila z ljubljanskega gradu, kjer je potekala prireditev. Kot se za prireditev takega formata spodobi, so se najprej zvrstili kratki pozdravni nagovori ravnateljice OŠ Ledina, gospe Marije Valenčak, župana, gospoda Zorana Jankovića, in direktorja JSKD, gospoda Igorja Teršarja. Sledili so si vklopi s terena, kjer so nastopajoči prikazali, kaj vse smo ustvarili na področju literature, klekljanja, plesa in petja. Plesali so: Kany M. Obenga, Daniil Volkov, Kristina Korošec in Lana Meško. Poseben pečat so prireditvi dali nastopajoči učitelji (Mirijam Sabina Žvegla, Natalija Halić Porzio, Dalila Beus in László Herman) so odlično dopolnjevali ekipo mladih ledinskih igralcev in pevcev mladinskega pevskega zbora. Z izjemnim glasom je prisotne očarala tudi nekdanja Ledinka Eva Pavlin, ki je zapela pesem Mlado srce. Celotno ekipo pa so pozlatili trije starši ledinskih učencev, ki se profesionalno ukvarjajo s slovensko besedo. Tako sta se v oddajo v živo vklopila dva izvrstna dramatika: Matjaž Zupančič in Simona Semenič. Matjaž Zupančič je občinstvo nasmejal z interpretacijo odlomka iz drame Razred, Simona Semenič pa je predstavila odlomek iz drame Jaz žrtev. Za del scene, ki se je odvijal v Tivoliju, je poskrbela Barbara Tacar, ki ji je na oder uspelo postaviti zeleno oazo tivolskega parka. Celotno prireditev je zaokrožila Nika Benedik, novinarka Radia Slovenija, ki je napovedala vse osnovne šole, ki so prejele priznanja na področju kulture.

Naziv najboljše kulturne šole leta 2015 smo predali Osnovni šoli Petrovče. Ob tej priložnosti šoli iskreno čestitamo in ji želimo, da bi še naprej ustvarjala presežke na področju kulture.

Preberite si, katere šole so prejele najvišjapriznanja na posameznih področjih.

Osnovna šola je v ta namen na gradu pripravila tudi tri razstave. Pod mentorstvom Ines Štular, učiteljice klekljanja, so učenci na ogled postavili svoje izdelke, hkrati pa so tudi predstavili, kako ti izdelki nastajajo. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi fotografije, ki so nastale pri fotografskem krožku, in razstavo slik akademskega slikarja Lászlá Hermana, učitelja na OŠ Ledina.

Scenarij za prireditev je delo Katarine Rigler Šilc, grafično in zvočno podobo pa je ustvarila Tina Žvab. Prireditev se je zaključila z odličnim kosilom ob prijetnih zvokih tamburašev iz Majšperka in odlične solistke Ane Karneža.

Katarina Rigler Šilc, vodja Kulturne šole