Prireditev ob koncu šolskega leta

24.6.2015
Na Osnovni šoli Ledina sta v sredo potekali dve prireditvi: prva je bila namenjena razredni, druga pa predmetni stopnji. Učenci so se povezali z učitelji in ustvarili bogat ter raznolik kulturni program. Ledincem so prikazali, zakaj je Osnovna šola Ledina prejela naziv Najboljša kulturna šola leta 2014. Osrednja voditeljica je bila simpatična učenka Marta Lajevec, ki je svoje delo opravila z odliko. Najprej je besedo predala Petru Podgoršku, ki je predstavil ledinske knjižne prvence. Sledil je solo nastop Sare Bajc. Mark Košir je gostil dva zanimiva gosta, ki sta se (samo za predstavo) predstavila kot mož in žena: vsestransko ustvarjalko Mirijam Sabino Žvegla, ki piše pesmi in posoja glas različnim junakom, ter Lászlá Hermana, slikarja. Njun zakonski prepirček je prekinil nastop glasbenic: Ajde Zale Obreza na flavti, Rebeke Dobravec na klavirju ter Ane Marinko na oboi. Mladinski pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Dalile Beus se je predstavil s pesmijo Svet prelep je, učenci Mirijam Sabine Žvegla pa so predstavili njeno pesem z naslovom Majhno je lahko veliko, ki med drugim pravi takole:

Nisi velik, če imaš,
višino meri, to, kar daš.
Nisi velik, ko si star,
če za druge ti ni mar.

Sledila je predstavitev klekljarskih dosežkov, ki jo je vodila Sara Bajc. Učiteljico klekljanja, gospo Ines Štular, je odlično odigrala Natalija Halić Porzio. Izvedeli smo, da je za izdelavo obleke iz čipk potrebnih kar 1568 ur. Andrej Risteski je predstavil knjižni prvenec Čudo razrednih ur, ki so ga ustvarili učitelji OŠ Ledina. Sklepno dejanje pa je bilo namenjeno plesu. Najprej se je predstavil zlati deček Kany Michel Obenga, ki si je na letošnjem državnem tekmovanju priplesal kar štiri prva mesta. Sledil pa je nadvse zanimiv plesni spektakel Ane Marinko. Zaplesala je z avtorsko plesno točko z naslovom Metronom, s katero je na državnem tekmovanju Opus ena prejela zlato priznanje. Prireditev je zaključila ravnateljica, gospa Marija Valenčak, v družbi učencev drugega in sedmega razreda in vsem učencem ter delavcem šole zaželela prijetne, doživete in brezskrbne počitnice.
Za tehniko sta skrbela Vlado Štribl in Peter Javornik, grafična in scenska podoba je delo Tine Žvab, scenarij pa je napisala Katarina Rigler Šilc.