Žarki sonca: Mirovniški festival v Slovenj Gradcu

17.9.2015

V četrtek, 17. 9., in v soboto, 18. 9. 2015, je na Prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu potekal Mirovniški festival z naslovom Žarki sonca. Na festivalu so sodelovale UNESCO šole iz Slovenije in ena šola iz tujine. Osnovo šolo Ledina so zastopali učenci 8. razreda: Žan Skvarča, Gaber Repovž, Andrej Risteski in mentorica Tatjana Klančar.

V četrtek smo na prireditvi predstavili svojo šolo, po prireditvi pa sodelovali v različnih naravoslovnih, plesnih, likovnih delavnicah in obeležili mednarodno leto svetlobe in tehnologij, povezanih s svetlobo. V popoldanskem času smo raziskovali v naravoslovni učilnici na prostem in se učili plesnih korakov za petkov nastop v mestu. Sledil je ples, druženje, spoznavanje in sklepanje novih prijateljstev ob tabornem ognju. Noč so učenci preživeli kar na šoli.

V petek smo mednarodni dan miru obeležili tudi tako, da smo v šolskem parku zasadili drevo miru in se udeležili delavnice z naslovom Svetila. V popoldanskem času smo sodelovali na skupnem plesnem spektaklu na mestnem trgu v Slovenj Gradcu, mestu miru, kjer smo Ledinci na stojnici razstavljali ledinske knjige.

Mentorica: Tatjana Klančar