Prvi planinski izlet - Kriška gora

7.11.2015

V soboto, 7. 11. 2015, smo se planinci planinskega krožka in mentor Marsel Šnepf odpravili na prvi letošnji izlet. Naš cilj je bila Kriška gora nad Golnikom.

Že zjutraj je modro nebo napovedovalo čudovit dan. In res je bil! Naš pohod se je začel v vasici Gozd, kjer se je naša pot kar hitro postavila precej pokonci. Nekateri so odkrili tudi nov pristop h gorskim strminam: "Če ne moreš več, ti ni potrebno hoditi, samo noge premikaj eno za drugo.''

Na poti smo si pomagali tudi z jeklenicami, ki so bile odlična priprava na podvige, ki nas še čakajo. Na vrhu Kriške gore smo imeli dolg počitek pri koči. Bilo je dovolj priložnosti za malico, zbiranje planinskih žigov, čudovit razgled, opazovanje žičnice, ki je na vrh pripeljala padala jadralnih padalcev, ali pa samo za uživanje na soncu. V senci je termometer pokazal kar 17 stopinj Celzija!

Pot navzdol je bila hitrejša. Pri Zavetišču v Gozdu smo počakali na avtobuse, ki so nas spet odpeljali v Ljubljano. Med potjo so nam misli že uhajale k decembrskemu izletu, ki nas bo popeljal v kar tri države.

Marsel Šnepf, mentor planinskega krožka