Vrtec na obisku v šolski knjižnici OŠ Ledina

20.1.2016

V dneh od 15. januarja do 20. januarja 2016 so našo šolo obiskali otroci iz sosednjega vrtca Ledina. Skupaj z učenci prvih razredov OŠ Ledina smo se v dneh skupnega druženja srečali z različnimi skupinami otrok (»Krtki, Čebele, Jabolko, Hruška, Metulj«) in z njihovimi vzgojiteljicami. V šolski knjižnici smo tako za prvošolce kot za otroke iz vrtca izvedli štiri pravljične ure, ki jih je pripravila in vodila šolska knjižničarka Katarina Podobnik.

Izbrali smo pravljici, ki sta se navezovali predvsem na medsebojne odnose. To sta bili pravljica Le kaj bom brez tebe, avtorice Sally Grindly, in pravljica Izgubljen & najden, avtorja Oliverja Jeffersa, ki je eden najbolj priljubljenih in nagrajevanih avtorjev slikanic na svetu. Po končanih pravljicah in razgovorih o vtisih pravljic smo si ogledali še animirani film Lost & found, ki je bil narejen po istoimenski slikanici leta 2008. Govori pa o prijateljstvu med dečkom in izgubljenim pingvinom.

Naši učenci in otroci iz vrtca so nato skupaj preživeli še nekaj časa v knjižnici, kasneje pa tudi v razredu ob igranju različnih iger.

Po motivih slikanice Lost and Found (Izgubljen & najden) Oliverja Jeffersa bodo v mesecu februarju 2016 uprizorili v Lutkovnem gledališču za otroke in mladino tudi predstavo z naslovom O dečku in pingvinu.

Animirani film Lost & found:

https://vk.com/video7035628_163325456

Katarina Podobnik, šolska knjižničarka