Vrhunska plesna jesen

12.12.2015
Z odličnimi rezultati na državnem prvenstvu so si ledinski plesalci zagotovili udeležbo na mednarodnih tekmah v jesenskih mesecih leta 2015. Plesali so pod vodstvom plesnih učiteljev Blaža Godca (ŠPD Pro dance studio), Mimi Marčac Mirčeta (PK Urška, Ljubljana) in Mirjam Podobnik (Plesna šola Kazina).

V Gibraltarju je od 1. do 4. oktobra 2015 potekalo Evropsko prvenstvo v show danceu. Slovenska reprezentanca, ki je štela 40 članov, je domov prinesla kar 11 medalj. Med njimi so bili tudi ledinski učenci. Solist v mladinski kategoriji Kany Michel Obenga (PK Urška, Ljubljana) je postal vice prvak. V konkurenci dvojic sta Neja Horvat (OŠ Venclja Perka, Domžale) in Kany Michel Obenga združila moči in skupaj prav tako osvojila 2. mesto. Kany si je priplesal še finale v mali skupini Elastic heart (ŠPD Pro dance studio).

Konec novembra 2015 je Riesa (Nemčija) gostila Svetovno prvenstvo v show danceu. Tekmovanja se je udeležilo 2.030 plesalcev iz 26 držav s 5 kontinentov. Z osvojenim 4. mestom je Kany Michel Obenga (PK Urška, Ljubljana) med solisti izenačil uspeh svoje klubske kolegice Neje Horvat. Združene moči so Neji Horvat in Kanyju Michelu Obengi (PK Urška, Ljubljana) med mladinskimi dvojicami prinesle 3. mesto.

Liana Mali (Plesna šola Kazina) je osvojila srebrno in bronasto medaljo. Drugo mesto je osvojila skupaj s soplesalko v kategoriji show duo otroci, tretje mesto pa skupaj s soplesalci v kategoriji show dance formacije otroci (točka Cat people). Uspeh je dopolnila še s 7. mestom, ki ga je skupaj s soplesalkami osvojila v kategoriji show male skupine otroci (točka Vrtnarjeve rožice).

Od 7. do 12. 12. 2015 je v mestu Mikolajki na Poljskem potekalo še zadnje mednarodno tekmovanje sezone 2015, in sicer Svetovno prvenstvo v jazzu in modernu. Svetovni prvak je postala jazz mala skupina They don't care about us (ŠPD Pro dance studio), v kateri pleše tudi učenec OŠ Ledina Kany Michel Obenga. V jazz formaciji pa si je skupaj s soplesalkami priplesal 7. mesto.

Čestitke vsem plesalcem.