Lara Pustatičnik, nagrajena učenka na natečaju Bontonček

2.6.2016

Na literarnem natečaju v okviru Bontonček, na katerega se je prijavilo 32 osnovnih šol z več kot 120 prispevki, je zmagala Lara Pustatičnik, ki je napisala spis z naslovom Moj najboljši prijatelj se je poškodoval v nesreči in je na invalidskem vozičku.

Za nagrado je Lara prejela knjižno nagrado, njen razred pa izvedbo delavnice.

Tako sta v četrtek, 2. junija 2016, na šolo prišla gospa Katrin, ki je slepa in na invalidskem vozičku, in njen pomočnik Matej ter izvedla delavnico za 9. a razred.

Gospa Katrin in Matej sta nam pokazala, kako je, če bi bili tudi sami slepi; kako potrebujemo več časa, da se znajdemo z drugimi čutili. Igrali smo se različne igre z zavezanimi očmi. V eni smo morali prepoznati predmet, ki smo ga dobili v roko in večina nas je prav prepoznala domino. V drugi pa smo si v krogu podajali okroglo stvar, ki je imela v sebi zvonček. S sluhom smo morali zaznati, kdaj je bila žogica pri sosedu, da si jo lahko podal naprej.

Gospa Katrin nam je povedala, kako se moramo vesti do invalida in do slepega človeka. Na koncu delavnice je bila gospa pripravljena odgovoriti na vsa naša vprašanja. Vprašanj je bilo kar nekaj: od tega, če slepi lahko vozijo avto do njene zgodbe, kako je oslepela. Delavnica je bila za cel razred zabavna in hkrati zelo poučna.

Gaja Dunja Babnik, 9. a