Petošolci v šoli v naravi na Krku

13.6.2016

Ponedeljek, 13. junij 2016

Komaj smo dočakali prvi dan šole v naravi. Pot je bila dolga in za nekatere naporna. Ko smo prispeli, smo bili razdeljeni v različne sobe, ki smo jih kasneje tudi uredili. Ko pa smo končali, smo imeli okusno kosilo. Nato smo odšli na plažo. Plaža je bila čudovita in ko smo se utaborili na svojih prostorih, smo imeli test plavanja. Učitelji so nas razdelili v skupine. Na plaži smo plesali indijanski ples, plavali mrtvaka in odplavali plavalni maraton. Skratka, uživali smo. Po večerji smo odšli na sprehod do Malinske, kjer smo si privoščili sladoled. Po povratku smo prijetno utrujeni popadali v postelje.

Danes, v torek, nas je pričakalo nebo brez oblačka in pred zajtrkom smo že tekali po obali.

Triša in Tara, učenki 5. b

Torek, 14. junij 2016

Torkovo jutro smo začeli s tekom. Po zajtrku je sledila učna ura plavalnih tehnik. Popoldne smo uživali v vožnji s kanuji, med nevihto pa smo spoznavali zakonitosti plimovanja in rastlinstvo obmorskega sveta. Zvečer smo se ponovno podali v Malinsko na sladoled in v »šoping«. Prijetno utrujeni smo po prihodu popadali v postelje in tokrat smo spali tako dolgo v jutro, da so nas morali učitelji celo buditi.

Eva in Zoja, učenki 5. a

Sreda, 15. junij 2016

Na lep sončen dan, ko smo bili zjutraj že vsi budni, smo drvele do urnika, da bi videle, kaj bomo počeli danes. Ko smo videle, da bo potapljanje z jeklenko, smo se nekatere razveselile. Ko smo prišli na plažo, so se nekateri že pripravljali za skok v vodo, ostali pa za potop z jeklenko. Ko smo prišli nazaj v dom vsi mokri in pojedli malico, smo imeli na igrišču športne igre. Čas je kar prehitro minil in že je bil čas, da smo šli v posteljo.

Ula in Živa, učenki 5. b